Monday, March 28, 2022

Uppsats om sexualundervisning

Uppsats om sexualundervisning



Det är viktigt för barn att lära sig om sex av lärare i skolan, som sexualundervisningsuppsats föräldrar är inte välutbildade inom detta område och är vanligtvis tveksamma till att diskutera sådana saker med sina barn. Sexing the Body: Gender Politics and the Construction of Sexuality, sexualundervisningsuppsats. Sexualundervisning. orks Citerad Beil, L. Orsakseffekter av enkönade skolor på högskoleprov och högskolenärvaro: slumpmässigt uppdrag i Seoul gymnasier.





Kostnad för uppsats om sexualundervisning



Sexualundervisning kommenterad bibliografi Ett av de mest splittrade ämnena inom utbildning är utan tvekan debatten om i vilken grad utbildning om sexuell hälsa bör införlivas i offentliga skolor. Ämnet lockar en hel del passionerade argument för perspektiv i vardera änden av spektrumet av inkludering, allt från förespråkande av att sexualundervisning lämnas till domänen av familjebaserad utbildning i hemmet till inkluderandet av preventivmetoder för att främja sunda sexuella beteenden, sexualundervisningsuppsats. Medan motståndet mot att inkludera utbildning i sexuell hälsa i den offentliga skolans läroplan inte är helt trosbaserad, sexualundervisningsuppsats, återkomsten av den religiösa högern i USA har resulterat i att en stor del av teorin och retoriken om anti-sexuell hälsoutbildning har öppet kristna förtecken.


Tillkännagivandet av fördelen med inkluderandet av sexualundervisning har inte en lika sammanhållen filosofisk hållning, med argument för dess fördel som sträcker sig från de föreslagna medicinska fördelarna till försvaret av elevernas rätt till första ändringsförslaget till tillgång till ett komplett utbud av utbildningsämnen, sexualundervisningsuppsats. Många vetenskapliga forskningsstudier har genomförts, finansierade av ett antal olika politiska institutioner och utbildningsinstitutioner för att mer exakt bedöma effekterna av olika sexualundervisningsmodeller på studenter. I stora drag finns det ungefär fyra kategorier av sexualundervisningsmodeller som används i amerikanska skolor för närvarande. Den första är en modell där mänsklig sexualitet inte diskuteras alls, sexualundervisningsuppsats, eller bara äktenskaps- och relationsdynamik diskuteras med uteslutande av mänsklig sexualitet.


Den andra typen av sexualundervisning som erbjuds är den enda avhållsamhetsmodellen där diskussionen om sexualitet endast förekommer i samband med att man betonar att sex inte bör förekomma utanför ramen för heterosexuella äktenskap. Den tredje typen av mänsklig sexualundervisning som erbjuds i amerikanska skolor är en där abstinens betonas men viss diskussion om preventivmedelsalternativ och STI-statistik diskuteras, men inga materiella resurser erbjuds och avhållsamhet betonas starkt som det ideala. Den fjärde brett definierade kategorin av sexualundervisning erbjuder omfattande preventivmedelsinformation och ofta materiella resurser, sexualundervisningsuppsats, inklusive tillgång till kondom.


Abstinens nämns ofta som sexualundervisningsuppsats giltiga val i personlig sexualitet, ofta tillsammans med säkrare sexpraxis och ett avstigmatiserat förhållningssätt till hantering av förfrågningar och information kring abortSTI sexualundervisningsuppsats reduktion och homosexualitet. Var och en av dessa metoder har studerats i samband med effekt och sociokulturell påverkan på elevers individuella sexuella hälsa och kunskap och sexuella hälsoresultat, sexualundervisningsuppsats. Ett särskilt intresseområde inom forskning om sexuell hälsa är om eller sexualundervisningsuppsats omfattande läror om sexuell hälsa ökar eller minskar andelen sexuellt överförda infektioner och graviditet, sexualundervisningsuppsats.


Detta är också ett frekvent område av undersökningar angående avhållsamhet enbart sexuell hälsa utbildning, sexualundervisningsuppsats, som har ifrågasatts som orealistiskt av många samhällsvetenskapliga forskare Mabray och Labauvre Ur ett vetenskapligt och mänskligt rättighetersperspektiv har en hel del forskning publicerats som förespråkar större framgång med omfattande utbildning om sexuell hälsa än utbildning som endast avhåller sig för att minska tonårsraser, premarital graviditet och sexuellt överförda infektioner. Användbarheten och effektiviteten av sexualundervisningsprogram som använder pedagogik utöver utbildning som bara är avhållsamhet för att sänka graviditetsfrekvensen bland sexuellt aktiva studenter har varit ett forskningsområde som genomförts av många samhällsvetenskapliga forskare. En nyligen genomförd metastudie tittar på de olika resultaten av enbart abstinens, abstinensfrämjande, sexualundervisningsuppsats, och multidimensionella sexualundervisningsmodeller.


Författarna drar slutsatsen att i en befolkning som redan är sexuellt aktiv, sexualundervisningsuppsats, omfattande tillvägagångssätt för mänsklig sexualundervisning är mer lämpliga och effektiva för att minska graviditetsfrekvensen Mabray och Labauvre. Författarna utvecklar en 'flerdimensionell' modell som skulle kunna användas för att ta itu med tonåringar oavsett sexuell aktivitetsstatus eller personlig och kulturell sexuell övertygelse: "Den föreslagna modellen, a sexualundervisningsuppsats inställning till sexualundervisning för ungdomar, är inte bara lämplig för abstinenta tonåringar, utan den riktar sig också till dem som är eller har varit sexuellt aktiva. Uppsats om sexualundervisning i motsats till de nuvarande tillvägagångssätten för enbart abstinenter som fokuserar på före-tonåringar, riktar den här föreslagna modellen sig till åringar.


Uppsats om sexualundervisning tillvägagångssätt innebär bl.a, sexualundervisningsuppsats, utbildningen av tonåringar och en artikel publicerad i Journal of Moral Education i undersökte det underliggande filosofiska perspektivet som ramar in skapandet och spridningen av fem distinkta attityder till tillgängligheten av utbildning om sexuell hälsa i offentliga skolor. De fem kategorierna av sexualundervisningsretorik identifierades som "sexundervisning i skolan bör inte förekomma; skolans sexualundervisning bör främja fysisk hälsa; skolans sexualundervisning bör främja personlig autonomi; skolans sexualundervisning bör främja ansvarsfullt sexuellt beteende; skolans sexualundervisning bör äga rum inom en religiös ram.


Reiss 1 " Uppsatsens avslutande argument är att lärare bäst tjänar eleverna genom att inta en ståndpunkt som kombinerar element av jakande och procedurmässigt sexualundervisningsuppsats Reis 1. Ett annat dokument försökte också korsa denna filosofiska klyfta inom ramen för brittisk utbildning om sexuell hälsa. Den här artikeln avslöjar också några av de unika kulturella utmaningarna med brittisk utbildning om sexuell hälsa samtidigt som den erbjuder allmänna argument för att fråga insikten i en kultur som utbildning om sexuell hälsa erbjuder samhällsvetare och kulturkritiker. Författaren till artikeln bedömde kritiskt sexuell hälsoutbildning i Storbritannien och det sätt på vilket regeringens roll i att styra dess bildande och genomförande har påverkat dess effektivitet och förrådt underliggande filosofiska inkonsekvenser.


Författaren tar ett kristet perspektiv när han analyserar de potentiellt fördelaktiga effekterna av att införliva någon del av andliga och religiösa läror i läroplanen för sexuell hälsa Thatchers psykosociala betydelse för sexuell utbildning En artikel från Sexual Education: Sexuality, Society and Learning tittar på rollen av sexualupplysning i skapandet av sexuella ideal hos ungdomar som består under en livstid. Författarna hävdar att sexualundervisning kan vara en viktig och kraftfull psykosocial kraft för att skapa sexuella ideal för hälsa som ramar in beteende och attityder till sexualitet under loppet av en livstid. Tidningen definierar sexuella ideal sexualundervisningsuppsats sammanhanget med sexualundervisning som begreppet bästa praxis och gynnsamma koncept och villkor för sund och säker manifestation av sexualitet.


Författarna argumenterar för vikten av att införliva sexualundervisning i den offentliga skolans läroplan enligt den filosofiska grunden att: "Skolornas huvudsyfte är att hjälpa elever att bli utbildade personer och välfungerande medborgare i en liberal demokrati. Detta innebär att bland annat skolor har en skyldighet att tillhandahålla sexualundervisning, eftersom detta är en del av det försiktiga och moraliska bagage som eleverna behöver. De behöver känna till vad man får och inte får och inte bara veta utan också känna sig engagerade i de moraliska principerna om sexuellt beteende, sexualundervisningsuppsats, som minimalt borde vara principen om ömsesidigt samtycke till att ha sex de Ruyter och Spiecker " Författarna till en artikel publicerad i American Journal of Sexuality Education tittar på de psykosociala konsekvenserna av enbart avhållsamhetsupplysning om sexuell hälsa på elevers uppfattningar om självständighet i samhällslivet sammanhang.


Specifikt förhörs retoriken om abstinenscentrerad pedagogik för att titta på meddelandet som skickas till studenter om "ansvarsfullt medborgarskap". De som faller utanför denna norm riskerar att bli andra och sexualundervisningsuppsats eftersom det pedagogiska paradigmet privilegierar och förstärker kraften hos dem som överensstämmer med upplevda sexuella seder. Fields och Hirschman Den kritiska feministiska linsen i en roman genom vilken Lenskyi undersöker kanadensisk sexualundervisning för att motbevisa konservativa politiska krafter som motsätter sig progressiv, omfattande utbildning i sexuell hälsa. Artikeln hävdar att det finns två stora bidragande krafter till utvecklingen av ungdomars kvinnliga sexualitet: "manligt sexuellt våld och tvångsmässig heterosexualitet Lenskyi 1.


Författaren hävdar att en läroplan och pedagogik som inte har en specifik anti-sexistisk och icke-heteronormativ tenor skadar utvecklingen av kvinnlig sexualitet och skadar deras sociala status: The problems resulting from unprotected heterosexual intercourse -- pregnancy and sexually transmitted diseases -- sexualundervisningsuppsats en central plats i de flesta befintliga sex sexualundervisningsuppsats program, bevis på det generellt reaktiva snarare än... Sexualundervisning i skolor: The Comprehensive vs. Avhållsamhetsmetoden Uppkomsten av informationsrevolutionen har lett till djupgående upptäckter som har lett till utveckling och förbättring av levnadsvillkoren i det mänskliga samhället. Gränslös och olika information om vad som helst kan hittas på en sekund, med hjälp av internetteknik och andra innovationer genererade av ny teknik och forskning inom vetenskap.


Botemedel mot allvarliga sjukdomar, nyheter om. Sexualundervisning är en viktig aspekt av ungdomsvård och hälsoprogram. Med tanke på det mycket aktiva sexuella livet för gymnasietonåringar i vår nation är det bara klokt att betona vikten av att använda kondomer för att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar. Rikstäckande statistik avslöjar en häpnadsväckande ökning av sexuell aktivitet bland tonåringar, vilket återspeglas av den enorma ökningen av tonårsgraviditeter och aborter. Den utbredda epidemin av AIDS. Sexualundervisning: I nästan ett sekel har sexualundervisning lärts ut i skolor över hela världen i olika former i en utsträckning att det har blivit en viktig del av många skolor.


Men de specifika aspekterna av sexualundervisning som bör läras ut varierar i allmänhet mellan länder, även om de flesta av dem tar upp fysiologisk utveckling, grunderna för reproduktion samt sexuell hälsa, sexualundervisningsuppsats, säkerhet och sexualundervisningsuppsats. Det har faktiskt vissa länder. Det är mycket viktiga förändringar eftersom de signalerar att individen nu är redo att skaffa barn. Men även om de kan vara fysiskt kapabla att bli gravida, sexualundervisningsuppsats, ungdomar i början av puberteten är inte mentalt eller känslomässigt redo för ansvaret för barnomsorg och ledning. Det finns andra fysiska förändringar i samband med puberteten. Dessa fysiska förändringar kallas utvecklingen av de sekundära sexuella egenskaperna.


Läroplanen måste ge rektorerna särskilda befogenheter att organisera evenemang som överskrider konventionerna. Burke, Det kan finnas omfattande program som kan genomföras av icke-statliga organisationer. NGO:n eller den icke-statliga organisationen är idealisk och välgörande nog för att tillhandahålla seminarier gruppterapirådgivning och sexualundervisning utanför skoltid eller vid särskilda möten. En till en rådgivning för barn är också möjlig. Sådan verksamhet kommer inte bara att leda till. Att tala ut om Sex Ed titta på några andra länder och deras större framgång med att implementera ett program för att ta itu med oönskade graviditeter och risken för infektion hos tonåringar kan ge svaret på denna kontrovers.


I länder som England, sexualundervisningsuppsats, Kanada, Sverige, Frankrike och Holland, där åldern vid första samlag liknar den i USA. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Ladda ner denna forskningsrapport i word-format. Utdrag ur Uppsats om sexualundervisning Paper: Sexual Education Annotated Bibliography Ett av de mest splittrade ämnena inom utbildning är utan tvekan debatten om i vilken grad utbildning om sexuell hälsa bör införlivas i offentliga skolor. Detta tillvägagångssätt involverar bland annat utbildning av tonåringar och. Läs hela forskningsrapporten. Sexualundervisningsord: Längd: 6 sidor Ämne: Kvinnofrågor - Sexualitetsuppsats : Sexualundervisning Ord: Längd: 2 Sidor Ämne: Kvinnofrågor - Sexualitetsuppsats : Sexualundervisning: I nästan ett århundrade, Sexord: Längd: 5 Sidor Ämne: Barn Uppsats : Sexualundervisning som tillhandahåller lämpliga sexord: Längd: 6 sidor Ämne: Kvinnofrågor - Sexualitetsuppsats : Sexualundervisning i att adressera dessa ord: Längd: 7 sidor Ämne: Kvinnofrågor - Sexualitetsuppsats : Sexualundervisning i skolan har ord: Längd: 4 Sidämne: Damfrågor - Sexualpapper :





uppsats om främlingen



New York, NY: Routledge. Fallet för att starta sexualundervisning på dagis. Sexualundervisning i skolan I vilken utsträckning ska skolorna ansvara för undervisningen i sexualundervisning? I vilken utsträckning ska sexualundervisning överlåtas till föräldrar? Vem ska sköta utbildning om könssjukdomar? Sexualundervisning kan inte hänvisas till enbart föräldrar. Skolor har ett ansvar att utbilda nästa generation, inklusive i personlig hälsa. Skolan har också ett ansvar att utbilda barn i samhälleliga normer. Medan föräldrar är fria att indoktrinera elever hemma i vilken religion föräldrar än väljer, precis som föräldrar kan utbilda sina barn i vilken speciell politisk filosofi föräldrar än väljer, är det omöjligt att ingjuta barn med en helt objektiv och värderingsfri utbildning.


Precis som skolor lär elever att vara goda medborgare, måste de också lära elever om ansvarsfulla sexuella metoder, inklusive behovet av preventivmedel. Det finns så mycket desinformation om preventivmedel, särskilt med tanke på spridningen av tvivelaktig hälsoinformation på Internet, så måste eleverna lära sig... Referenser Jackson, E. Stresslindring: träningens roll i stresshantering. När det gäller att utveckla och implementera en läroplan för sexualundervisning för minderåriga barn måste den sortens saker göras på ett särskilt och känsligt sätt. Det är dock något som kan och bör göras.


Det är faktiskt viktigt för barn i alla åldrar att veta vad de behöver veta innan de lär sig på egen hand eller från fel källor. Var och en av dessa kan leda till att viktiga saker missas och att mycket stora misstag görs. Istället för att tillåta att en informationstomhet leder till en oplanerad graviditet eller sammandragning av en sexuellt överförbar sjukdom, är det självklart att föredra att informera barnen om vad som är viktigt så att de är beväpnade med informationen när det är dags snarare än i efterhand.


Analys Det finns några viktiga dimensioner och aspekter av ett sexualundervisningsprogram som måste definieras och... Referenser Advocates for Youth. Effektiv sexualundervisning. Sexualundervisning mellan offentlig och privat skola En persons uppskattning av människors sexuella aktiviteter påverkar ens eget omdöme och förmågan att berätta för andra. Varje person borde sakta göras medveten om ens sexuella känslor. Sex och sexualitet ska inte ses distinkt. Om utbildning som rör sex förblir begränsad till de hårdnackade reglerna som kontrollerar vissa aktiviteter utan att relatera till hela individen och hans eller hennes interaktion med andra individer, anses den vara otillräcklig.


Sexualundervisning har inte råd att vara oetisk, vilket innebär utan anmärkningar till en ordentlig eller principiell reglering. Det samtida samhället har vid det här laget fått utstå mycket från incidenter, som konstaterar att realistisk utbildning utan anspelning är värdelös på ett principiellt system som uppmuntrar individuell ansvarighet, ansvarsskyldighet och återhållsamhet. Om man är rätt utbildad kan utbildning av sex och framsteg mycket väl bli en gren av vilken annan läroplan som helst. Mer betydande, kanske... Referenser Caron, Sandra L; Moskey, Eilean. Volym: 30; nr: 4; pp: Grunseit, A. et al. Volym: 12; Nr: 4, s.


September "Kondomtillgänglighet i New York City Public High Schools: Relationer till kondomanvändning och sexuellt beteende. American Journal of Public Health. Volym: 87; Nej; 9 pp: På samma sätt utvecklade Elayne Bennett, en fakultetsmedlem vid Georgetown University Development Center, ett annat abstinensprogram i Detta kallades Best Friends och det fokuserade på karaktärsbyggande av unga flickor i offentliga skolor. Flickor skulle skriva in sig på detta program under 6:e ​​klass och fortsätta tills de tog examen. I en oberoende utvärdering av programmet i jämfördes deltagarna i programmet med sina klasskamrater som inte deltagit i programmet.


Resultaten var mycket uppmuntrande. The Journal of…. Referenser Centers for Disease Control. Ungdomsriskbeteendeövervakning, 47, SS3. Howard, M. Att hjälpa tonåringar att skjuta upp sexuellt engagemang. Family Planning Perspectives, 22, Khouzem, H. Främjande av sexuell avhållsamhet: Minska ungdomars sexuella aktivitet och graviditeter. Southern Medical Journal, 88, Kirby, D. Effektiva metoder för att minska oskyddat sex hos ungdomar, graviditet och barnafödande. Journal of Sex Research, 39, Social Cost of Abstinence-Only Sex Education Comprehensive Sex Education The High Social Cost of Abstinence-Only Sex Education in the United States The American Abstinence-Only Movement I USA har det funnits en social och lagstiftande rörelse gynnar sexualundervisning endast avhållsamhet under de senaste 30 åren, granskad av Starkman och ajani, program för sexualundervisning endast avhållsamhet inkluderar inte information om syftet med och användningen av preventivmedel och främjar som standard kyskhet som den enda metoden för att undvika graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar STDs.


En del av skulden för denna diskrepans kan tillskrivas passagen av tonåringen ... Referenser Guttmacher Institute. I korthet: Fakta om amerikanska tonåringars informationskällor om sex. pdf Starkman, Naomi och Rajani, Nicole Fallet för omfattande sexualundervisning. AIDS Patient Care and STDs, 16 7 , Wang, Bo, Hertog, Sara, Meier, Ann, Lou, Chaohua och Gao, Ersheng. Potentialen för omfattande sexualundervisning i Kina: Resultat från förorten Shanghai. International Family Planning Perspectives, 31 2 , Philip G. Zimbardo har varit professor i psykologi vid Stanford University sedan dess och är en av landets mest kända psykologiska forskare.


I hans Stanford Prison Experiment illustrerade dramatiskt vanliga individers förmåga att utveckla kränkande och till och med sadistiska impulser i ett klassiskt experiment som har lärts ut allmänt för studenter i psykologi under nästan fyra decennier. På senare tid har Dr. Zimbardo värvades av U. regeringen i samband med att förstå övergreppen som inträffade vid den nu ökända Abu Ghraib-fängelseanläggningen. Diskussion om fynd: Även i samtida U. samhället, en homosexuell, lesbisk, bisexuell eller transsexuell identitet tas inte emot väl och utsätter individen för intensiv social utfrysning. , trots offentliga proklamationer om vikten av social tolerans Herek, ….


Referenser Gerrig, R. Psykologi och liv. Henslin, J. Essentials of Sociology: A Down-to-Earth Approach Boston: Allyn och Bacon, Herek, G. Stigma och sexuell läggning: Att förstå fördomar mot lesbiska, homosexuella och bisexuella. Thousand Oaks, CA: Sage Publications, utexaminerad gymnasieelev går in på college han eller hon uppfattas vara en ung ansvarsfull vuxen i tanke och handling. Men högskolemiljön är en miljö där det inte finns några utegångsförbud, föräldrar eller andra restriktiva element för att begränsa en individs aktiviteter och beslut.


Som sådant är det viktigt att de studenter som kommer till college har den nödvändiga mognads- och livserfarenhetsbakgrunden för att få och njuta av en optimal collegeupplevelse. Många av de element som behövs för en framgångsrik universitetserfarenhet, såväl som för ett vuxenliv utanför högskolan, kan vara något svårfångade men många lärs också under de formativa gymnasieåren. Den aktuella forskningsundersökningen föreslår att ta itu med effekten av enkönade gymnasieskolor på dem som går i dem med avseende på deras inflytande på collegeframgång. Utredaren kommer att granska tidigare publicerad litteratur med avseende på enkönade gymnasieskolor...


Referenser Clinton, Sen. Hillary 7 juni, Congressional Record, S Erickson, Bette LaSere och Weltner, Diane Strommers Teaching College Freshmen. San Francisco: Jossey-Bass Publishers, Flanagan, Gregory Lee, Valerie E. Och Helen M. Märken, bakgrund: Varför lära ut sexuell utbildning? Oönskad graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar är de viktigaste hälsorelaterade orsakerna till att undervisa i sexualundervisning i offentliga skolor. Barn kommer att söka och hitta information relaterad till sex utanför klassrummet, till exempel på Internet, och öppna dem för potentiellt dåliga informationskällor.


Förvärrar problemet är att endast 13 stater för närvarande kräver sexualundervisning... Barn lär sig bättre i alla pojk- eller flickskolor? Undersöka potentiella fördelar med enkönad utbildning Studenter översvämmas av ett stort antal distraktioner när de går i skolan. Detta tar ofta bort framgången för deras lärande och kan resultera i förlorade möjligheter, både akademiskt och professionellt. Detta har varit källan till en stor debatt baserad på begreppet enkönad utbildning i modern praktik. Denna aktuella forskning använder låsmodellen för att utforska frågan ytterligare. Efter att ha granskat diskursen kan flera slutsatser dras angående potentiella fördelar med enkönad utbildning kombinerat med andra faktorer som små klasser och högt engagemang av lärare.


esearch Fråga Den underliggande forskningen utforskar olika faktorer i moderna studentupplevelser. Den undersöker empiriska studier, juridiska recensioner och tidigare bidrag till diskursen. Den underliggande forskningsfrågan är: Lär sig barn bättre i en pedagogisk miljö med en kön? Data Den akademiska... Förbättrar enkönade skolor utbildningen för låginkomsttagare och minoritetselever? En undersökning av Kaliforniens pubic single-gender akademier. Anthropology and Education Quarterly, 36 2 , Bör könen separeras för gymnasieutbildning? University of Buckingham. pdf Sherwin, Galen. Enkönade skolor och antisegregationsprincipen. Simson, Gary J. Separata men jämställda och enkönade skolor. Cornell Law Faculty Publications. Pappersskolor måste följa protokoll när de undervisar om sexuellt överförbara sjukdomar.


Dessa protokoll betonar att avhållsamhet är den förväntade standarden som alla elever bör förväntas följa, abstinens är sättet att undvika överföring av sexuellt överförbara sjukdomar och att eleverna har makten att kontrollera sitt eget personliga beteende. Den ålder vid vilken barn bör exponeras för sexualundervisningsämnen bedöms olika beroende på nation, stat och kultur. I Kanada påbörjas sexualundervisning redan i grundskolan. I Florida lär man ut sex som något som unga människor måste undvika. Verkligheten i... Men med de nuvarande sociala trenderna i världen tillhandahåller samutbildningsinstitutioner ett holistiskt organ för den sociala utvecklingen av en student. För att bryta barriärerna för ras och ojämlikhet mellan könen kommer varje form av segregation att vara hycklande, särskilt inom utbildningssektorn.


I länder och institutioner där de förespråkar singelkönade utbildning har det noterats att deras doktrin syftar till att kontrollera moralen men å andra sidan leder det till objektivering av ett specifikt kön, särskilt kvinnorna. Det är således tydligt att se att samskola är det bästa sättet att följa för vårt samhälle för att uppnå sitt mål att integrera alla folk Sullivan et al. referenser Chrisler, J. Handbook of Gender esearch in Psychology. Berlin: Springer. Covington, P. Framgång i sociologi som studentbok: Aqa. Dublin: Folens Publishers. Singelkönade vs. samskola: En systematisk...


Referenser Chrisler, J. Handbok för genusforskning i psykologi. samskola: En systematisk översyn. Washington, DC: Utbildningsdepartementet. Park, H. Orsakseffekter av enkönade skolor på högskoleprov och högskolenärvaro: slumpmässigt uppdrag i Seoul gymnasier. Philadelphia, PA: University of Pennsylvania, PSC Working Paper Series. Jag tror också att fälterfarenheter i samhället är oerhört nödvändiga för framgång. Jag tror inte att tillräckligt många lärare fullföljer sin praktik eller elever undervisar i minoritetsskolor, och jag tror att detta område är underbetjänat och inte stöds tillräckligt av administration och gemenskap på många områden. Jag tror inte att många lärare skulle vilja fördjupa sig, leva och undervisa i en minoritetsgemenskap, och jag tror att detta är långt undertjänat i utbildningssamhället.


Gruppinställningsmodellen är mycket utbredd, och den ger mer utmaning och stöd under hela college. Nästan alla dessa element är extremt relevanta för 2000-talets elev, lärare och hela skolmiljön. När klassrummen blir mer diversifierade och unika måste dagens lärare göra fler försök att förstå de olika blandningarna av elever och kulturer som fyller deras klassrum, och pedagogisk läroplan är nyckeln till denna grundläggande förståelse. Klassrummen går inte... Referenser Coballes-Vega, C. Överväganden vid undervisning av kulturellt mångfaldiga barn. htm31 aug. Willis, a. Kritisk fråga: Att ta itu med läskunnighetsbehov i kulturellt och språkligt olika klassrum.


Utbildning av omen i renässansen Flera metoder relaterade till utbildning av kvinnor i renässansen förändrade världen. Men dessa humanisters metoder och religiösa reformatorers frågor hade ingen inverkan på livet för tidigmodern europeisk omen. Utbildning, som förändrades drastiskt mellan 1400- och 1600-talen, hölls verkligen från kvinnor även om de rika och mäktiga kunde få viss utbildning: den användes inte alltid. Möjligheter uppstod för de rikas och rikas döttrar. Eventualiteterna för alla deras ansträngningar inom utbildning minskade dock till den typiska rollen för en kvinna: en hemmafru. De stod fortfarande inför val och utmaningar som var unika för deras kön.


Även om några kvinnor fick den här utbildningen tillsammans med män, skars valmöjligheterna av vad de skulle göra med den utbildningen kraftigt. Det är uppenbart från studien att kvinnor inte fick en renässans på grund av bristande utbildning och... Verk Citerad Bell, Susan G. Kvinnor: från grekerna till franska revolutionen. Belmont, Kalifornien. Tryck Rice, Eugene F. Grunden till det tidiga moderna Europa, New York: W. Norton, Deras rekommendationer, som fokuserade på förebyggande och svar på nödsituationer på campus såsom de dödliga skottlossningarna vid Northern Illinois University, inkluderade förslag för att upptäcka tidiga tecken på och behandla psykisk sjukdom. undersökningar har visat att risken för våld kan öka när andra riskfaktorer är inblandade, såsom missbruk.


Arbetsgruppens andra rekommendationer för högskolor och universitet i Illinois inkluderade: att bli en del av den federala regeringens standardiserade incidenthanteringsprocess som kallas National Incident Management System, implementera metoder som e-post och högtalarsystem för att varna studenter om en incident på campus, engagera i praktiken nödövningar minst två gånger... Referenser Campus Security. Hämtad 10 augusti, , från U. html Chen, Grace. Campussäkerhet på Community Colleges. Community College Week. Sex and Violence in V Sex and Violence on V and in the Movies: Should Sex and Violence Continue to be restricted for American Audiences? här är många saker som vårt samhälle har utsatts för, särskilt med tillkomsten av teknik, och många av dessa saker har inte varit positiva.


Till exempel är den nya generationens ständiga besatthet av sex och våld, kan man säga, inte precis hälsosam. Ändå vet yngre och yngre barn, från internet, videospel och tv-program, om sex och våld, och hur dessa skildras i det dagliga livet. Även om barn måste vara medvetna om olika saker, behöver de ibland inte lära sig om sådana ämnen i unga år. hans tidning kommer därför att hävda att sex och våld på tv och i filmer bör fortsätta att begränsas till minderåriga, som det är för närvarande, och kommer att tillhandahålla olika åsikter och fakta om detta... Filmbetygen i dag varierar i svårighetsgrad. MPAA-webbplatsen förklarar mycket tydligt varför den väljer att begränsa olika filmer och varför betyg är nödvändiga.


Till exempel, på sin webbplats, innehåller den tydligt en sida som har alla betyg, som varierar från G allmänna publik till NC Ingen under 17 och Under Admitted. Det är viktigt, på grund av det hemska i vissa filmer och tv-program, såväl som på grund av sexuell natur, att föräldrar följer dessa riktlinjer och därigenom låter barn lära sig, i sin egen takt och i rätt ålder, snarare än i en orealistiskt sätt, ofta porträtterat av tv och filmer, vad sex och våld verkligen betyder och hur skadligt dessa ibland kan vara för samhället, samt hur de kan påverka det.


Detta kan betyda att föräldrar verkligen bör försöka följa de betyg som ges av MPAA, som återigen inkluderar G General Audiences a. a alla åldrar, PG Föräldravägledning Föreslog a. a visst material kanske inte är lämpligt för barn, PG-föräldrar varnas starkt, inga minderåriga under 13 år utan föräldrar medgivna, R Barn under 17 kräver medföljande förälder eller vuxen vårdnadshavare, och NC Ingen 17 och under tillåten. Föräldrarnas tv-råd har till exempel många tidningar att utgå ifrån. Som artikeln säger, "Mycket forskning tyder på att tv-tittande är relaterat till en mängd negativa resultat hos barn. Studier har funnit att tv-tittande är förknippat med aggression, en "desensibilisering" för våld och ökad rädsla […] Med tanke på att barns exponering för tv är oundviklig kan föräldrar undra vad de kan göra för att skydda sina barn från att uppleva dessa och andra negativa effekter.


Syftet med denna uppsats är att diskutera ett alternativ för att kontrollera barns tv-tittande: användningen av tv-betyg. Mer specifikt kommer denna artikel kort att beskriva historien och utvecklingen av tv-betyg, diskutera tre av de stora problemen som är förknippade med tv-betyg och sedan slutligen peka på några av de andra metoder som finns tillgängliga för att hjälpa föräldrar att hantera förekomsten av tv i sina barns liv. Ett sådant exempel hänvisar till Super Bowl, som TV-värderingsföretaget Nielsen "uppskattar att 6. Ytterligare 7. Utbildning och samhälle om kön The Perception of Gender Value Among Children I Myra Sadkers bok, Failing at Fairness, studeras genusfrågor i klassrummet för att utvärdera hur sexism presenteras och i vilken utsträckning det påverkar kvinnlig självkänsla.


I en studie med titeln "Hjälp mig, Gud. I'm a Girl," svaret på det hypotetiska övervägandet av könsförändring undersöktes för elvahundra Michigan-barn mellan och På frågan hur livet skulle se ut om de upplevde en förändring till det motsatta könet fann den allmänna slutsatsen som drogs att både flickor och pojkar kände igen svagheter med det kvinnliga könet jämfört med män. Detta väcker oro över de sociala konsekvenserna av sexism som verkar existera även i unga år eftersom värdet av det kvinnliga könet äventyras av åsikter om att män uppvisar det mer fördelaktiga könet. Alltså bevisen på sexism bland... Bibliografi Sadker, Myra.


Jag är en tjej. New York: Scribner, knapparna för män tenderar att accentuera och bredda andra områden än för kvinnor, till exempel axlarna. Båda könen accessoarer på olika sätt och ett sätt är genom skor och väskor. Kvinnor tenderar att bära höga klackar medan män inte gör det, och de förra tenderar att bära en handväska medan de senare har accessoarer med en cross-body eller messenger bag. Hår är ett annat sätt att accentuera könsskillnaden för män och kvinnor som gör det på olika sätt, oavsett om det gäller längd eller klippning. Kvinnor tenderar också att raka håret på platser som män inte kanske, till exempel under armar och ben.


Män kanske bara rakar sitt ansiktshår om de väljer att inte odla skägg. Kroppsmodifiering eller plastikkirurgi varierar i båda könen. Kvinnor kan välja att få bröstimplantat medan män väljer bröstimplantat. I olika kulturer är vissa kroppsförändringar... Referenser Konstruktion av könsidentitet. New York College Catholic College College of New Rochelle. html Könsidentitet. Hämtad 5 november, , från www. ppt Hernandez, K. Kulturella försök att accentuera sexuell dimorfism - av Krystle Hernandez - Sida 3 - Helium.


Helium - där kunskap reglerar. Sociologaktivism i samhället som samtidigt åstadkommer informationsbehandling och det ideala segmentet av samhället för loggkörningen kan i hög grad bidra till att begränsa epidemin. Trickett; Pequegnat, Den möjliga lösningen för staten, där epidemin kan spridas av en känd smittad person är att utdöma ett straff. Kanske gör händelsen handlingsbar. En av de möjliga lagar som skulle kunna åstadkommas för att hejda tillväxten av infektioner kan följaktligen noggrant följa föroreningslagarna och principerna för föroreningar och principen om att förorenaren betalar, som är mycket effektiv i industrialiseringen. Rättssystemet har alltså förfaranden för att hantera spridningen av epidemier även om det hittills har använts i fallet med föroreningar.


Ett annat intressant område där principen används och kan citeras är fallet med cigaretter och icke-rökare som andas in passiv rökning från... Referenser Andersen, Margaret L; Taylor, Howard Francis. Moore, Melinda; Forst, Martin Lyle. Murphy, Raymond. Sex och äktenskap: När en person gifter sig med en annan är en av de första reglerna att det ska finnas "exogami" i valet av partner, vilket också innebär att partnern måste tillhöra en väldefinierad extern grupp, eller där bör vara 'endogami', vilket innebär att partnern måste vara inom någon stor definierad grupp människor, och båda dessa två regler fungerar inom ett givet samhälle vid varje given tidpunkt, så att det finns gränser för att föredra och acceptera av äktenskapspartnern.


Antalet makar som en individ får gifta sig med, dikteras dock i allmänhet av den kultur och den religion som individen tillhör. I större delen av Europa såväl som i Amerika är den allmänna regeln som följs av nästan alla den om "monogami", och detta betyder att en person bara får en make... Referenser Definitioner. htm Åtkomst den 20 mars, Ordlista. Sex Lives of Cannibals Boken Sex Lives of Cannibals ger tydliga exempel och exempel på etnocentrism i varierande grad och i olika former.


Faktum är att i olika områden runt om i världen manifesterar etnocentrism på olika sätt som kan vara både positivt och negativt för de människor som deltar i beteendet såväl som vad som upplevs och upplevs av utomstående som ett resultat. känslomässiga och höljda enklaver av mänskligheten, vare sig det är deras val eller hur livet och civilisationen har utvecklats för dem, är de mest relevanta och tillämpliga exemplen på detta i rörelse och folken i Tarawa som avbildas i boken Sex Lives är fantastiska. exempel på etnocentrism i alla dess former och funktioner.


Även om den allmänna handlingen av etnocentrism inte är ond i sig, kan den leda till sårade känslor och ont blod på ett antal olika nivåer. Boksammanfattning Boken... Referenser Bizumic, B. Vad är och inte är etnocentrism? En konceptuell analys och politiska konsekvenser. Political Psychology, 33 6 , x Jae-Woong, Y. Effekterna av tv-tittande, kulturell närhet och etnocentrism på landets image. Sex, kropp och identitet: hur metaforens språk fungerar i olika fysiskt utmanade individers uttryck för identitet och självständighet I hennes memoarbok aist-High in the orld: A Life Among the Nondisabled [sic], författaren Nancy Mairs, som skriver om hur multipel skleros MS hade påverkat hennes självbild, kroppsuppfattning och vardag, konstaterar att: I biblisk tid ansågs fysiska och psykiska störningar betyda att demoner besatts av demoner.


Människor som var böjda eller blinda eller utsatta för anfall var uppenbarligen inte okej som de var men behövde fixa Mairs detaljerade, ofta smärtsamt ärliga reflektioner över hur man i hennes fall hanterade progressiva fysiska funktionsnedsättningar, t. Berättelser skrivna av individer med fysiska funktionsnedsättningar som sträcker sig... Works Cited Fries, Kenny. Body Remember: A Memoir. New York: Dutton, Hämtad 26 juli, , från:. Hockenberry, John. Rörliga kränkningar: krigszoner, rullstolar och självständighetsförklaringar. New York: Hyperion, genom att ge barnen mer tid att gå i skolan tar programmet bort farlig tid som eleverna kommer att vara på gatan och gör negativa allianser.


Dessutom, genom att öka interaktionen mellan hem och skola och ge bättre tillgång till lärare, kan programmet kompensera några av de negativa förhållanden som orsakas av ensamstående föräldrars hem. Eftersom studier har föreslagit att ungdomsallianser och socioekonomisk status, såväl som andra sociala förhållanden, är några av orsakerna till ungdomsbrottslighet, har åtgärdande av dessa orsaker blivit en viktig metod för att undvika ungdomsbrottslingar, offer och vittnen till våldsbrott. eftersom skolor är en viktig del av barns liv under barndomen och tonåren måste lärare och administratörer, med program som KIPP, ta på sig bördan att förebygga eller motverka dessa sociala förhållanden som leder till ungdomsbrottslighet.


Även om processen att göra det kan tyckas vara svår för lärare som har utbildats främst i att instruera och bara... Verk som citeras Abdul-Adil, Jaleel. Och Farmer, David Alan. Boehnke, Klaus och Bergs-Winkles, Dagmar. Bowling för Columbine. Michael Moore. Utbildning Juridik Utbildning Affärsjuridik Anställningspolicy För att undvika en antidiskriminerande rättegång angående anställningsmetoder bör en arbetsgivare förklara sig själv som en "jämställda möjligheter". Arbetsgivaren bör inte heller diskriminera på grund av graviditet, ålder, funktionshinder eller genetisk information Lagar som upprätthålls av EEOC, , EEOC. Om institutionen vill följa en strategi för positiv särbehandling när det gäller anställning och befordran av anställda bör han eller hon ange det tydligt i anställningslitteraturen, vanligtvis i form av frasen att "medlemmar av historiskt diskriminerade grupper uppmuntras att ansöka.


Referenser Positiv särbehandling. Arbetsrätt. html lagar som upprätthålls av EEOC. Så, kärnan i den historien är att latinos kan få bra jobb i vissa fall, men att hitta lämpliga bostäder nära sin arbetsplats kan vara ett minfält av partiskhet och bedrägeri. Under tiden, för att svara på frågan, vilka effekter har det att vara latino på att söka en yrkeskarriär, en studie av AFL-CIO visar att "tre av fyra latinoarbetare säger att arbetsplatsens rättigheter behöver mer skydd" www. Enligt AFL-CIO-forskningen, kallad "den mest uttömmande studien som någonsin genomförts om arbetstagares rättigheter", sa nästan en tredjedel av de latinos som intervjuades på jobbet att de har mött "arbetsplatsdiskriminering baserat på sin etnicitet" AFL-CIO.


Peter D. Hart Research Associates-gruppen genomförde denna forskning för AFL-CIO; forskningen samplade 1, vuxna latinos och asiater. Det kallades "orker's Rights in America: hat orkers Think About... Fungerar Citerad FindLaw. Det inkluderar också en positiv syn på sex och säkerheten kring sexualitet. Sexualundervisning i gymnasieskolor hjälper unga människor att vara mer förberedda på livsförändringar som pubertet, klimakteriet och åldrande. Sexualundervisning kan utveckla färdigheter och självkänsla för att hjälpa elever att komma in i tonåren. Det hjälper dem att veta att de plötsliga få förändringarna är okej och normala.


Till exempel skulle tjejer inte bli chockade, panikslagna och rädda vid sin första menstruation när de redan hade kunskapen om det. Dessutom ger det förtroende hos dem att värdera sig själva och andra. Sexualundervisning hjälper dem att förstå sexualitetens plats i mänskligt liv och att älska andra människor. De kommer att lära sig att njuta av sin sexualitet, bete sig ansvarsfullt i sina sexuella och personliga relationer. Ungdomar är vanligtvis väldigt nyfikna på att veta alla nya saker som kom upp till dem, särskilt abstrakta saker som sex. Trots det spelar sexualundervisning en stor roll för att ta itu med oro och rätta till de missförstånd som ungdomarna kan ha fått från källor som media och deras kamrater.


Dessutom kommer de att lära sig att fatta beslut som respekterar dem själva och andra genom att ta hänsyn till de möjliga konsekvenserna. Till exempel kommer ungdomar att bli mer mogna, ansvarsfulla och sociala åkommor kan också minskas. Dessutom har forskning visat att barn som utsätts för sexualundervisning är mer uppenbara att utöva säkrare sex. Sådan utbildning skulle innebära lektioner om preventivmedel såsom undvikande av flera sexpartners, användning av kondomer under samlag och vägleda dem om var man skaffar kondomer och hur man använder dem. Detta kommer att hjälpa mycket, inte bara för att stävja tonårsgraviditeter utan andra komplikationer, till exempel problem associerade med sexuellt överförbara sjukdomar. Det skulle vara tråkigt om vi fortsätter att agera blint och vägrar se att antalet tonårsgraviditeter ökar.


Vi fortsätter att säga att tonåringar får lära sig allt de behöver veta om sex i skolor. Att öka sexualundervisningen för våra ungdomar och särskilt flickor är avgörande för att stävja tonårsgraviditeter. Om en tonårsflicka har rätt information om sin menstruationscirkel och vill ha sex utan att använda kondom och preventivmedel, kommer hon att tajma sin säkra period så att hon kan ha samlag. Samtidigt kommer hon att ha i åtanke att att ha sex utan skydd är receptet för att få sexuellt överförbara sjukdomar. En tonåring beväpnad med information kommer att kunna bestämma vilka åtgärder som ska vidtas, med tanke på konsekvenserna av hans eller hennes handlingar.


För det andra ses samtal om sexfrågor som pinsamt och olämpligt i en familjemiljö eftersom förälder inte vill ses som att de uppmuntrar sina barn att delta i sex före äktenskapet. en mamma kan ha svårt att diskutera med tonårssonen hur man använder kondom om han precis ska ha sex eller en far pratar med sin tonårsdotter om användningen av p-piller. Detta borde vara ytterligare ett skäl till att sexualundervisningen bör utökas i skolorna. En lärare kommer inte att hitta några problem alls när de demonstrerar eller pratar med tonåringar om sexproblem.


Det skulle utan tvekan vara olämpligt att fortsätta förespråka enbart avhållningsprogram, medan resultatet av det är fler tonårsgraviditeter. Tonåringar är människor med hormoner och känslor. De vet mycket om sex, bara att informationen de har är felaktig.

No comments:

Post a Comment