Thursday, March 24, 2022

Uppsats om kvinnors egenmakt i Indien

Uppsats om kvinnors egenmakt i Indien



De behöver fortfarande mer stöd i utbildning och i att arbeta fritt, säkra resor, säkert arbete och social frihet. Kvinnor får inte fortsätta sin utbildning och gifts bort i unga år. Kvinnor bär byxor, jeans, kostymer och tar på sig slipsar. Uppsats om kvinnors egenmakt i Indien oberoende, gradvis började kvinnors förlorade makt att komma tillbaka. För när de inte hade rätt att sätta sina egna beslut i förgrunden, spred sig kvinnors egenmakt väldigt snabbt i hela samhället. Att betala någon mindre för samma arbete på grund av deras kön är rent ut sagt orättvist och sexistiskt. Samtidigt hjälper kvinnornas extrainkomst familjen att ta sig ur fattigdom.





Hitta gratis uppsatser



Välkommen till Shikshapress. i det här inlägget kommer vi att läsa om kvinnors egenmaktuppsats. Hoppas den här artikeln kommer att kunna göra dig medveten om kvinnors status och rättigheter i samhället och kommer att göra din kunskap om kvinnors egenmakt mer detaljerad. I grunden har vårt samhälle varit ett mansdominerat samhälle. Kvinnor har alltid fått en andra klassens position här. Tidigare hade kvinnor inte någon form av självständighet, deras sociala status och familjestatus var inget annat än ett beroende, som behövde stöd från en man vid varje steg. Förresten, sedan självständigheten har olika insatser gjorts i syfte att lyfta kvinnor.


Men under de senaste åren har vindarna av kvinnors egenmakt tagit stor fart. Som ett resultat av dessa ansträngningar har kvinnors självförtroende ökat mångfaldigt och de har börjat förbereda sig på att anta alla utmaningar. Medan regeringar har börjat skapa nya planer med syftet att lyfta kvinnor, har många icke-statliga organisationer också börjat höja sin röst för sina rättigheter. Ansträngningar görs också för att lyfta fram en så stark anda inom kvinnor under kvinnlig empowerment att de kan möta varje utmaning som kommer utan något stöd, genom att verkligen avslöja den dolda kraften inom dem.


Oavsett om det är inom yrkesområdet eller i familjen, har kvinnor bevisat att de kan göra vad som en gång ansågs lämpligt för män. Tills nyligen är vi inte förvånade över att se kvinnor arbeta inom yrkesområden som bara dominerades av män. På grund av utbildning och bli självberoende har hon börjat ta beslut relaterade till sitt liv, tro på sig själv. Men samtidigt som vi förespråkar kvinnors egenmakt, kan vi inte förneka att när vi talar om att ge den ena, så begränsar vi naturligtvis den andra personens jurisdiktion, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien. Med andra ord, för att förbättra kvinnors tillstånd är det nödvändigt att vikten av manlig dominans minskar. Under sådana förhållanden, indiska män som brukade betrakta det som sin hobby att förtrycka och utnyttja kvinnor, har de inte råd att de förtryckta kvinnorna ska börja höja sin röst för sina rättigheter.


För att behålla sin falska maskulinitet och få kvinnor att känna sig underlägsna dem, han uppsats om kvinnors egenmakt i Indien leker med hennes ära och räcker ibland upp handen mot henne. Vi antar stolt de planer som görs av regeringarna. Men vi glömmer att de olika uppläggen gjorde för uppsats om kvinnors egenmakt i Indien få dem att känna sig underordnade och utnyttjade. Hans tankesätt är detsamma även idag. Omedelbart efter äktenskapet, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien, han får rätt att överfalla sin fru. Om dottern måste gå till ett annat hus efter äktenskapet, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien, varför ska hon då spendera sin utbildning. Men när regeringen lockar dem går de också med på att lära ut det och vi börjar förstå att familjernas tankesätt förändras.


Tyvärr har kvinnors egenmakt förblivit begränsad till enbart stadsområden. Å ena sidan är kvinnor som bor i storstäder och tunnelbanor utbildade, ekonomiskt oberoende, arbetar i höga positioner inom olika områden och moderna ideologiska kvinnor, som inte vill tolerera mäns förtryck i någon form. Hon vet hur hon ska kämpa på egen hand mot de grymheter som händer henne. Deras antal kan vara litet, men den respektabla status de har uppnått är mycket lovvärd. Å andra sidan finns det även idag på landsbygden ett frågetecken på kvinnors existens. Kvinnor som bor i byar känner varken till sina rättigheter eller förstår deras betydelse.


På grund av vilket hon är tvungen att bära sin mans grymheter och sociala stigma som sitt öde. Intrång och förakt av samma gränser av män är ingen ny sak. Det speciella är att han inte får något konkret straff för en sådan gärning. Å andra sidan, om en kvinna vill bryta dessa bojor och komma ut, då måste hon bli föremål för vreden hos entreprenörerna i vårt samhälle. Vi kanske har börjat kalla oss moderna, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien Verkligheten är att moderniteten bara har kommit i vår klädsel och vårt beteende men ändå är vårt samhälle och människor som lever i det efterblivna på grund av karaktär och tankar.


Än idag vill mansklassen hålla kvinnor under sin kontroll som en handelsvara. Idag spelar kvinnor lätt rollen som hemmafru till en framgångsrik affärsman. Om hon erkänner den dolda kraften i sig själv och försöker skapa sin egen separata och oberoende tillvaro, då är hon också kapabel att fatta bättre beslut än män. Kvinnor i modern tid är inte bara jämställda med män, utan utmanar också mäns överhöghet på många områden. Tack vare sitt hårda arbete och sin förmåga har han skapat sig en annan identitet. Så som Indien har blivit ett av de snabbast växande länderna i världen idag, måste Indien inom en snar framtid också fokusera på att uppnå målet om kvinnors egenmakt.


För att få verklig kvinnlig egenmakt i det indiska samhället måste man förstå och ta bort huvudorsakerna till dålig praxis mot kvinnor som är patriarkalt och mansdominerat samhällssystem. Det är mycket nödvändigt att vi ändrar vårt gamla tänkande mot kvinnor och även kommer med förändringar i grundlagen och lagbestämmelserna. De behöver fortfarande mer stöd i utbildning och i att arbeta fritt, säkra resor, säkert arbete och social frihet. Detta arbete med att stärka kvinnor är mycket viktigt eftersom Indiens socioekonomiska framsteg beror på kvinnornas socioekonomiska framsteg. Så just nu har du läst Essay on Women Empowerment in Hindi, Essay on Women Empowerment Nari Sashaktikaran Par Nibhandh, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien.


Uppsats om kvinnors empowerment på hindi, hur gillade du uppsatsen om kvinnors empowerment, du kommer definitivt att berätta i kommentarsfältet, och om du har något förslag eller klagomål så måste du definitivt berätta det för oss. Vi ska uppsats om kvinnors egenmakt i Indien att lösa det. Indien anses vara ett fantastiskt land med olika religioner, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien, där alla har lika rättigheter. Både män och kvinnor anses lika socialt, ekonomiskt och juridiskt. Under kvinnors egenmakt har kampanjen och ansträngningen för att göra kvinnor kraftfulla på alla sätt utnämnts till kvinnors egenmakt.


Roll – Kvinnors egenmakt innebär att berätta för kvinnor om sin makt, sin styrka och sin förmåga så att de kan ta alla beslut som är relaterade till deras liv. Varje person har friheten att fatta beslut som rör sig själv. Kvinnors egenmakt ger sådan makt till kvinnor så att de kan ta rätt plats i samhället. Need for women empowerment — I vårt land Indien, där kvinnor dyrkas som gudinnor å ena sidan, är antalet grymheter mot dem inte mindre, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien. Män och kvinnor är lika att säga, men från medeltiden till nu har alla beslut relaterade till kvinnors liv fattats av män. Indien är ett patriarkalt land där alla beslut fattas av männen.


Behovet av kvinnors egenmakt ansågs för att ge kvinnor lika rättigheter på grundval av deras förmåga och ge information relaterad till kvinnor till män. Fördelarna med kvinnors egenmakt - På grund av detta ägde många förändringar rum i kvinnors liv. Han har börjat ta aktiv del i varje arbete. Nu fattar hon sina egna beslut relaterade till hennes liv. Nu har hon börjat kämpa för sina rättigheter och blir sakta självständig. Män har också börjat förstå kvinnor, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien, de ger dem också sina rättigheter, som de berövats i så många år. Män har nu börjat respektera kvinnans beslut. Rättigheter tas inte bort genom att be om rättigheter och kvinnor har fått sina rättigheter från män genom sin förmåga och enat.


Grundläggande rätt till jämställdhet så att ingen kan diskriminera dig på grund av kön. Lika arbetsmöjligheter ges. En lag har också skapats för att förhindra våld i hemmet. Nyligen har en lag utfärdats av regeringen om att kvinnan vill skaffa barn nu eller inte 5. Barnäktenskap har också förbjudits av regeringen och efter 18 år kan en kvinna gifta sig efter eget val, uppsats om kvinnors egenmakt i Indien. Slutsats — Kvinnors egenmakt har stärkt kvinnor så att de kan kämpa för sina rättigheter. Vi borde alla respektera kvinnor, ge dem en chans att utvecklas. Män bör också ge sina rättigheter till kvinnor istället för att utnyttja dem. Kvinnor har alltid haft en hög position i den indiska kulturen. Och det sägs att där kvinnor respekteras, där bor gudarna och gudinnorna.


Indien är det mest självständiga landet i världen, så kvinnor borde få lika rättigheter i samhället för att göra dem självförsörjande. Om kvinnors egenmakt definieras på ett mycket enkelt språk, kan kvinnor tillsammans ta alla beslut som är relaterade till deras liv eller familjerelaterade. Det enda målet med kvinnors egenmakt är att stärka kvinnor så att de kan fatta beslut axel vid axel med männen i samhället och gå stolta. Kvinnor bör ges sin rätt inom kvinnors egenmakt. Idag vet vi alla att vårt land är en man uppsats om kvinnors egenmakt i Indien land, där män anses mer än kvinnor, vilket inte är sant. Än idag, på många platser i Indien, får kvinnor inte arbeta som män och de uppmanas att ta hand om familjen och att inte lämna huset.


Det vill säga, halva kunskapen om landet går till spillo när man sitter hemma. Även om att ta hand om barn hemma eller ta hand om familjen är en del av livet, men det betyder inte att livet ska begränsas där. Kvinnor ska inte heller gå hemifrån som män och arbeta eftersom det ökar deras kunskaper. Kvinnor kan också göra mycket bra för landet. Att stärka kvinnor är en uppsats om kvinnors egenmakt i Indien viktig uppgift. Det finns många sådana byar i Indien, där endast män får utbildning. Kvinnor ges inte utbildning, eftersom det finns en diskriminering av män och kvinnor.


Alla människor där tror att vad kvinnor kommer att göra efter att ha studerat. Men alla dessa människor vet inte vad kvinnor kan göra. Du måste ha sett det idag kvinnor uppsats om kvinnors egenmakt i Indien den högsta dominansen i alla jobb, för nu förändras vårt Indien-land. Förord: Orättvisor och grymheter har ägt rum mot kvinnor sedan urminnes tider. Alla kvinnor som har lidit sedan dess till idag. För i gamla dagar var det bara män som dominerade alla fält. Därför var alla rättigheter att fatta viktiga beslut inom alla områden också i händerna på män. Därför togs alla beslut relaterade till kvinnor i ett hus också av män. Så kvinnor har lidit mycket under åren i händerna på män.


Revolution in Women Empowerment: Women Empowerment är mycket viktigt för alla kvinnor, där hon kan ta sina egna beslut. För vilket de inte behöver vara beroende av någon man.





diskrimineringsuppsatser



En kvinna nekas rätten att höja sina åsikter även i hennes hushållsfrågor, politiska eller ekonomiska synpunkter ligger långt efter. Kvinnor är födda ledare och om de ges möjlighet kan de utmärka sig inom alla områden. I århundraden fick kvinnor inte äta före män eller sitta framför andra män. Jämställdhet och kvinnors egenmakt är ett stort problem globalt. Jämställdhet börjar med att ge samma och lika resurser för utbildning till båda könen. Utbildning av flickor bör också vara en prioritet och inte bara ett alternativ. En utbildad kvinna kommer att kunna bygga ett bättre liv för sig själv och de som omger henne.


Kvinnors egenmakt säkerställer att varje kvinna får en möjlighet att få en utbildning, söka professionell utbildning och sprida medvetenhet. Men könskvalitet kommer att säkerställa att tillgången till resurser ges lika för båda könen och säkerställa lika deltagande. Även på yrkesnivå möter kvinnor ojämställdhet eftersom en manlig kandidat befordras långt före en kvinnlig kandidat. Tankesättet bör ändras och endast förtjänta kandidater bör befordras. Könskvalitet är ett viktigt steg mot hållbar utveckling och säkerställer grundläggande mänskliga rättigheter för alla. Måste läsa: Uppsats om vetenskapliga upptäckter.


Utbildning hjälper kvinnor att få självförtroende, aktning, förmåga att ge ekonomiskt stöd. Utbildning kommer också att bidra till att minska spädbarnsdödligheten eftersom en utbildad kvinna är medveten om hälsovården, lagarna och hennes rättigheter. Att utbilda en kvinna kommer att gynna henne och även samhällets utveckling. Med rätt utbildning kan kvinnor uppnå mer socialt, ekonomiskt och bygga upp sina karriärer. Kvinnor nekas fortfarande sin rätt till utbildning på landsbygden i Indien. Utbildning kommer också att minska det barnäktenskap som fortfarande praktiseras i vissa delar av Indien och hjälper också till att kontrollera överbefolkningen. Utbildning hjälper kvinnor att identifiera bra och dåliga, ändra deras synsätt, sätt att tänka och hantera saker.


Utbildning hjälper kvinnor att bli självständiga. Indiska kvinnor har den lägsta läskunnigheten jämfört med andra länder. Utbildning är en grundläggande rättighet för alla och ingen ska nekas rätten till utbildning. Utbildning hjälper till att möta livets nödvändigheter, självförtroende för att höja en röst mot våld i hemmet eller sexuella trakasserier. Var en del av en förändring och stärk en kvinna med hjälp av utbildning. Här är en uppsats om utbildningssystem. Kvinnor har ställts inför problem sedan den dag de föddes. Kämpar för sina rättigheter, samhälleliga stereotyper och för sin frihet.


Women Empowerment innebär att uppmuntra kvinnor genom utbildning, på professionell nivå, att acceptera deras åsikter och ge dem rätt vad de än önskar. Det första steget av kvinnors egenmakt är läskunnighet. En välutbildad kvinna är självsäker, frispråkig och kan fatta beslut. Särskilt i ett land som Indien, om kvinnor får en chans att studera kan de bli en premiärminister som Indira Gandhi, IAS som Kiran Bedi, eller bli en berömd VD som Indira Nooyi. Kvinnors egenmakt är inte bara en kamp för lika rättigheter. Kvinnors egenmakt är upplyftandet av kvinnor från ett samhälle som ständigt drar ner dem. I ett land som Indien, där kvinnliga gudinnor dyrkas samtidigt som en kvinna utsätts för sexuella trakasserier, nekas rätten till utbildning, hennes röst undertrycks och blir nästa fall av våld i hemmet.


Det indiska samhället kommer bara att kunna utvecklas när de slutar sätta konstant press på kvinnor och låter dem dela sina tankar med andra. En kvinna i Indien är begränsad till hushållssysslor och att ta hand om familjemedlemmar. Om de är medvetna om sina grundläggande rättigheter först då kommer kvinnor att kunna kämpa för det. Det första steget mot kvinnors egenmakt börjar med att stödja deras åsikter. Öka deras självförtroende och bygga upp deras självkänsla. Uppmuntra dem att fullfölja sina drömmar, tillhandahålla resurser för hjälp och vara deras mentor. Kvinnor har förmågan att inte forma sina liv utan också att forma världen. Lika möjligheter och rätten att fatta egna beslut är grunderna för att börja med kvinnors egenmakt.


Kvinnor har rätt att delta på lika villkor i utbildning, samhälle, ekonomi och politik. Kvinnor kan delta i samhället eftersom de har friheten att välja religion, språk, sysselsättning och andra aktiviteter. Kvinnor ska ges samma rättigheter som män i samhället, utan könsdiskriminering. Kvinnlig eller kvinnlig egenmakt, enligt Keshab Chandra Mandal, kan klassificeras i fem kategorier: social, pedagogisk, ekonomisk, politisk och psykologisk. Som detta finns det flera andra fördelar och positiva sidor av kvinnors egenmakt. Därför hoppas vi att den här bloggen belyser olika exempel för att skriva en uppsats om kvinnors egenmakt.


Förbered dig för prov som GMAT , GRE , IELTS eller SAT? Boka en online demo-session med våra Leverage Edu-experter så kommer vi att ge viktiga tips och tricks för att skapa rätt förberedelsestrategi och lyckas knäcka ditt prov! För de senaste uppdateringarna kring studiebloggar kan du följa oss på Instagram , Twitter , Facebook och även prenumerera på vårt nyhetsbrev. Lämna ett svar Avbryt svar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. På det personliga planet: beslut relaterade till deras hälsa, beslut relaterade till stora hushållsinköp. Deras rörlighet utanför den inhemska sfären som resor till familjer och släktingars hem och marknader, beslut att besöka eller bo hos vänner, deras försörjning.


På familjenivå och social nivå: deras karriärkarriär och utbildning, barn som särskilt prioriterar sonen, äktenskap i. Engagera dig i gruppbeslut som familjeplanering, hantering av utgifter, att välja din livsstil i. På nivån för skapandet och genomförandet av lagar: Implementering av universella lagar såsom hemgiftsförbudslag, Women Protection from Domestic Violence Act, särskilt avsnitt A i den indiska strafflagen IPC, att på den initiala nivån inte betrakta våldtäkt i äktenskap som ett brott. Brist på och missbruk av dem, ingen separat definition eller klassificering som ett hedersmordsbrott i Indien anses det som mord enligt IPCs sektion och är ett disciplinärt brott enligt avsnitt På nivån för skapande och genomförande av lagar: kontinuerlig diskriminering om andel kvinnor i föräldraegendomen;.


Felaktig tillämpning av lagen om förebyggande, förbud och diagnos av sexuella trakasserier av kvinnor på arbetsplatsen. Den största fördelen med att stärka kvinnor är förknippad med samhället. Om vi ​​vill göra vårt land till ett mäktigt land, då måste vi göra samhällets kvinna mäktig också. Våld i hemmet är en sådan sak som kan hända vilken kvinna som helst; det är inte nödvändigt att våld i hemmet bara drabbar analfabeter. Utbildade kvinnor är också offer för sådant våld; den enda skillnaden är att där utbildade kvinnor vågar höja sin röst mot det. Å andra sidan, om kvinnor får makt, kommer våldet i hemmet i vårt land inte bara att minska. Istället kommer även kvinnor att träda fram för att straffa mannen som begick våld i hemmet. Läs också slutsatsen om kvinnors egenmakt.


Ändå får fler flickor hushållssysslor än att studera i byn, vilket inte bara är skadligt för flickornas framtid utan även landet. det har ofta observerat att ibland i inflationen räcker inte pengarna som tjänas av en manlig familjemedlem för att möta familjens krav. Samtidigt hjälper kvinnornas extrainkomst familjen att ta sig ur fattigdom. Många flickor har flera talanger, men på grund av brist på felaktig vägledning och utbildning kan hon inte använda sin förmåga. Kvinnor agerar fortfarande bara som slavar; de har fått friheten att varken säga sina ord eller fatta något beslut. Samtidigt ligger tyngdpunkten på att utveckla sådana kvinnor genom en kvinnlig uppsats så att dessa kvinnor kan dra nytta av friheten att tala, jag.


Med hjälp av dessa program vill regeringen stärka kvinnor och hjälpa dem. Samtidigt, information om dessa system enligt följande. Förutom bostäder är mat, kläder, hälsoinrättningar och deras ekonomiska och sociala trygghet också försäkrade under detta system. Inte bara detta, utan kvinnor som lider av detta våld får också medicinsk, juridisk, psykologisk och rådgivning och annan hjälp. Detta system är inte mindre än en välsignelse för kvinnor. Beti Padhao, Beti Bachao Yojana startades för att skapa medvetenhet bland människor om flickors välfärd och deras studier. Under året startades detta system. Genom detta program uppmuntras flickfamiljer att utbilda dem. Enligt detta system tillhandahålls boendet av regeringen till alla arbetande kvinnor.


Kvinnor kan fortsätta sina jobb utan rädsla genom att bo i dessa vandrarhem som öppnats av regeringen. Uppsatserna kommer att visa sig vara oerhört användbara i din skola, högskoleuppsatsskrivande, debatt eller anförandetävling. Det innebär också att skydd mot alla typer av våld ges till dem oavsett någon form av diskriminering. Kvinnors egenmakt är grundläggande för nationens och samhällets framsteg. Ingen nation kan gå framåt socialt eller ekonomiskt om dess kvinnor lämnas på efterkälken. Om kvinnorna inte är utbildade om de inte är säkra om könsdiskrimineringen existerar kan nationen inte utvecklas och blomstra. Termen kvinnors egenmakt används för att indikera åtgärder som vidtagits för att förbättra kvinnors ställning i samhället och minska alla befintliga könsskillnader.


I en vidare mening inkluderar det ekonomiskt och socialt stärkande av kvinnor genom att vidta ett antal politiska åtgärder. Obligatorisk utbildning av flickor och att se till att var och en av dem skickas till skolan är ett stort steg mot kvinnans egenmakt. En utbildad kvinna kan mycket väl ta hand om sina egna behov och sin familjs behov. De får mer att säga till om i den politiska och sociala strukturen och blir mer erkända. Att göra kvinnorna ekonomiskt oberoende och värna om deras intressen och rättigheter är det grundläggande grundläggande steget mot deras egenmakt.


Kvinnors egenmakt innebär att stärka kvinnor genom att skydda deras rättigheter och ge säkerhet mot alla slags brott. Det innebär också att ingen diskriminering av kvinnor. Utbildning är den viktigaste faktorn för att stärka kvinnor. En utbildad kvinna är som en lärare i familjen som ser till att alla barn går i skolan, oavsett om det är en pojke eller en flicka. Hon blir ekonomiskt oberoende och fattar sina egna beslut. Utbildning ger välstånd inte bara till kvinnan och hennes familj utan även till nationen. Utan utbildning är kvinnors egenmakt en avlägsen dröm och det finns inget sätt att uppnå mål för hållbar utveckling. Om vi ​​vill att kvinnorna ska stärkas måste vi utbilda dem och göra utbildningen av flickor obligatorisk. Women Empowerment idag har blivit det mest diskuterade ämnet runt om i världen.


I grundläggande termer innebär det att minska könsskillnaden och ge lika möjligheter och rättigheter för män och kvinnor. I Indien har kvinnor alltid varit utsatta för fysiskt våld och psykisk tortyr sedan århundraden. De våldtas, överfalls fysiskt, utsätts för psykiska trakasserier, dödas för hemgift, upplever diskriminering på arbetsplatsen, betalas mindre än män för samma jobb, skickas inte till skolan osv. Detta förtryck av kvinnor på alla livets sfärer är ett stort hinder för nationens framsteg. Det mesta av det arbete som kvinnor utför i Indien är oavlönat och inom den oorganiserade sektorn.


Indiens regering gör framsteg genom att anta nya lagar och implementera dem för att skydda kvinnors intressen. Samhället, liksom andra statliga och privata organisationer, måste träda fram för att stärka kvinnor. Kvinnors egenmakt hänvisar till att ge kvinnor ekonomiska, sociala och utbildningsmässiga rättigheter, utan någon form av diskriminering baserad på kön, klass, religion eller social status. Det är en väsentlig förutsättning för en nations utveckling och framsteg. Det finns flera fördelar med kvinnors egenmakt, inklusive det för samhället och för landet. Några av fördelarna med kvinnors egenmakt är listade nedan:. Kvinnors egenmakt har mångfacetterade fördelar för individen, samhället och nationen. Det spelar en viktig roll i nationens sociala och ekonomiska utveckling.


Women Empowerment är en term som används för att indikera åtgärder som vidtagits för att förbättra kvinnors ställning i samhället. Det hänvisar till deras sociala, politiska, utbildningsmässiga, medicinska, ekonomiska och andra former av förbättring. Det är mycket viktigt att kvinnor ges lika möjligheter och möjligheter som män. Utbildningens roll är mycket viktig när det gäller kvinnors egenmakt. Det är bara genom utbildning som kvinnor får tillgång till bättre möjligheter och inkomst. Utan utbildning tvingas de ta lågavlönade jobb och förblir alltid beroende av männen för sina behov. Utbildning är det enda verktyget för att göra kvinnor ekonomiskt oberoende och kunna fatta egna ekonomiska beslut. En utbildad kvinna kan fullfölja sin egen dröm och bestämma över sitt liv och sin karriär. Kvinnors egenmakt är en nyckelfaktor för att uppnå målen för hållbar utveckling.


SDG-mål nummer 5 är inriktat på jämställdhet och kvinnors egenmakt som de grundläggande kraven för ett rättvist samhälle och för hållbar utveckling. Kvinnor runt om i världen delar det primära ansvaret för barnens näring, deras utbildning och förvaltningen av hushållet.

No comments:

Post a Comment