Thursday, December 30, 2021

Essä om akbar den stora

Essä om akbar den stora



Akbar uppfostrades av sina farbröder. Akbar hyllas som den största kungen bland alla mogulhärskare. observeras och omsättas i praktiken. Augustus Caesar: Den största härskaren i den antika världen. Genom att introducera grekiska kulturer till platser han tog över, och genom att ta hem främmande kulturer, uppsats om akbar den stora, Alexander var ett utmärkt exempel för kulturell spridning. De gjorde detta genom att ta sig an de utmaningar som ställdes för dem och lämna sina kungadömen bättre ställda än tidigare. Akbar den store kritiska uppsatsen.





Primär sidofält



Jalal-Ud-din Muhammad Akbar var den tredje mogulhärskaren på subkontinenten. Tillkomsten av Mughal-styret på subkontinenten hade börjat när Zahir-UD-din Muhammad Babar vann det avgörande slaget vid Panipat den 21 april och han utökade sitt kungarike till en subkontinent. Men som ödet ville, dog Babar bara fyra år efter att ha etablerat sitt enorma imperium på subkontinenten. Enligt några legendariska versioner, när Babar återvände till Agra såg han att hans son Humayun var kritiskt sjuk. Således fick han titeln Akbar den store. Även om Askari Mirza ansåg Akbar vara en värdefull gisslan för att hota Humayun.


InAkbar återförenades med sin far och han utsågs av sin far till guvernör i Kabul. Enligt Ballhatchet, Essä om akbar den stora föddes som intellektuell trots att han var analfabet. Även om Akbar kunde återvända till Kabul, huvudstaden i hans centralasiatiska kungarike eller få tillbaka huvudstaden i subkontinentimperiet från Hemu. Akbar kallade till ett möte med sina lojala generaler och bestämde sig för att välja Delhi, vilket satte grunden för Mughal Empire. Akbar återerövrade sitt imperium i uppsats om akbar den stora från Hemi vid slaget vid Panipat på samma plats där hans farfar hade vunnit först på subkontinenten för trettio år sedan.


Akbar var fjorton år gammal när han återvann Mughal Empire från Hemu även om han stannade under inflytande av sina militärlärare i ytterligare fem år. Akbar mötte motstånd från tre kraftcentra på subkontinenten som inkluderade Marathas i sydväst, Rajputs i norr och Vijayanagar i söder. Hinduerna i den övre kasten ansåg detta äktenskap som en nedsättande handling eftersom det var emot traditionerna och normerna i deras kastsystem, men Akbar tillät sin hinduiska fru att fritt utöva sin religion i hans palats och placerade många rajputer i regeringspositioner. Akbar var medveten om att de flesta av hans undersåtar var icke-muslimer, så han organiserade ett pluralistiskt system där han utnämnde hinduer tillsammans med turkar, afghaner, uppsats om akbar den stora, och perser till framstående positioner i hans imperium Bose och Jalal Akbar prisas också för sin administrativa politik som hjälpte till att befästa hans makt uppsats om akbar den stora det förstärkta Mughalriket.


Han tilldelade olika grader, kallade mansabsuppsats om akbar den stora, till sina adelsmän för effektiv administration. Hinduer minns honom som den mest generösa och vänliga muslimska härskaren på grund av hans tolerans mot deras religion. Mughalstyret rådde på subkontinenten fram till tillkomsten av East India Company som ersatte Mughalstyret med brittiskt styre. Mughalkungarna hade blivit självbelåtna med sitt enorma imperium och blev tröga. Å andra sidan gjorde britterna framsteg på grund av sina vetenskapliga och industriella revolutioner. Britterna skaffade moderna vapen som gav dem fördel över Mughal kungar och de exilerade den siste Mughal kungen, Bahadur Shah Zafar till Burma när de formellt proklamerade sitt styre på subkontinenten.


Öppnade 5 maj Ballhatchet, Kenneth A. Bose, Sugata och Ayesha Jalal. Moderna Sydasien: Historia, kultur, politisk ekonomi. London: Routledge, uppsats om akbar den stora, Metcalf, Barbara D, och Thomas R. En kortfattad historia om det moderna Indien. Cambridge: Cambridge University Press, Människor kan lätt misshandlas utan denna rättighet. Det här hände exakt för afroamerikaner som bodde i söder efter Civil ... Det amerikanska kriget utkämpades mellan norden Unionen och södern Konfederationen amerikaner från till inbördeskriget inleddes i grunden på grund av den långvariga kontroversen om svarta människors slaveri. Det uppsats om akbar den stora infrastrukturen för... Inledning Kalifornien har varit befolkat i tusentals år.


Det fanns diversifierade stammar av indianer som bodde där när européerna anlände. Dessa stammar tillsammans med Maidu, Pomo, Mohave, Chumash och Yuma talade många språk men åtskilda av geografiska egenskaper... Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hem Om oss Gratis uppsatser Essä om akbar den stora Uppsatser Prisplaner Kontakta oss Inloggningshistorik. Hem Blogg Historia Akbar the Great Essay. Akbar den store Jalal-Ud-din Muhammad Akbar var den tredje Mughal-härskaren på subkontinenten. Metcalf och R. Akbar beskrevs av sin chefshistoriker som en mycket nyfiken och intellektuell. Han var också mycket förtjust i konst. Akbar försökte skapa harmoni mellan olika religioner som rådde på subkontinenten genom att sprida din-e-Elahi, som var en ny religion som bestod av olika religioners utövningar.


För att blidka sina hinduiska undersåtar avskaffade han Jizya-skatten, som infördes av tidigare muslimska härskare på icke-muslimer i subkontinenten som ett undantag från deltagande i militären. Akbar försökte förstå läror från olika religioner. Han bjöd in predikanter av olika religioner som jainer, zoroastrianer och jesuiter till sitt hov för diskussion och han försökte lära av dem. Vissa muslimska forskare ansåg honom vara en avfälling på grund av dessa skäl. Akbar var dock fast övertygad om att lära av olika källor.


Föregående inlägg Sociala frågor som påverkar vår sociala uppsatsuppsats 26 mars, Nästa inlägg Girighet är inget annat än disruption och själviskhet 26 mars, Jim Crow Segregation Laws at the End of the 19th Century 27 August, Critical Thinking on California History 26 August, Leave A Reply Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras, uppsats om akbar den stora.





argumenterande essäämnen för college



Det hjälpte honom att ingå allianser med den starka gemenskapen Rajputs och gav honom också möjligheten att förlänga. Även om hans civilstånd i filmen, eftersom han bara var gift en gång, har ett missnöje över det faktum att Akbar var gift med mer än en kvinna. En annan fråga som togs upp i filmen var att muslimer porträtterades som mycket trångsynta. De enda positiva muslimska karaktärerna som visades var kungen Akbar och hans mor. Annat än att muslimer visades extremt diskriminerande mot icke-muslimer och deras beslutsamhet att förstöra de hinduiska kungadömena. Det var också att om de muslimer inte försökte erövra eller döda hinduer så gick de emot varandra.


Å andra sidan visades Jodhaa vara en mycket stark karaktär när det gäller att först avvisa Akbars äktenskapssyfte och sedan lägga ut sina krav som uppfylldes. Det var lite overkligt eftersom Akbar är Mughal-kejsaren som var den starkaste mannen och hade mest makt i landet. Det skulle vara acceptabelt vid den tidpunkt då han till slut blev kär i henne. Det visades att Akbar som härskare var stor, men när det gäller den historiska träffsäkerheten kunde filmen ha varit mer exakt när det gäller att hantera vissa andra frågor också.


Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis uppsatsprov Exempel Akbar den store. Akbar den store 1 januari Hire verifierad författare. Abu'l-Fath Jalal-ud-Din Muhammad Akbar Hindi:?????????? ammad Akbar, även känd som Shahanshah Akbar-e-Azam 14 oktober - 27 oktober,[4][5] var den tredje Mughal kejsaren. Han var av timuridisk härkomst; son till kejsar Humayun, och sonson till Mughal-kejsaren Zaheeruddin Muhammad Babur, härskaren som grundade Mughal-dynastin i Indien. I slutet av hans regeringstid täckte Mughal-riket större delen av norra och centrala Indien. Han är mest uppskattad för att ha en liberal syn på alla trosuppfattningar och övertygelser och under hans era nådde kultur och konst en zenit jämfört med hans föregångare.


Akbar var 13 år när han besteg Mughal-tronen i Delhi i februari, efter hans far Humayuns död. Han påverkade hela den indiska subkontinenten när han styrde en större del av den som kejsare. Som kejsare befäste Akbar sitt styre genom att bedriva diplomati med den mäktiga hinduiska Rajputcasten och genom att gifta sig med en Rajput-prinsessa. Han var en stor beskyddare av konst och arkitektur. Förutom att uppmuntra utvecklingen av Mughal-skolan, beskyddade han också den europeiska målarstilen.


Han var förtjust i litteratur och lät översätta flera sanskritverk till persiska och persiska skrifter på sanskrit förutom att han fick många persiska verk illustrerade av målare från hans hov. Han inledde en serie religiösa debatter där muslimska forskare skulle diskutera religiösa frågor med hinduer, jainer, zoroastrianer och portugisiska romersk-katolska jesuiter. Han behandlade dessa religiösa ledare med stor hänsyn, oavsett deras tro, och vördade dem. Han beviljade inte bara mark och pengar till moskéerna utan listan över mottagarna inkluderade ett stort antal hinduiska tempel i norra och centrala Indien, kristna kyrkor i Goa. Beställ anpassad uppsats Akbar the Great Critical Essay med gratis plagiatrapport.


Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Konstantin var en av de största av alla romerska kejsare. Hans arbete, hans beslut och hans lagar förändrade det romerska riket och den västerländska civilisationen. Än idag märks effekterna av hans regeringstid eftersom kristendomen fortfarande är västvärldens största religion. Det finns väldigt få människor i historien som gjort så mycket som han och haft så stor inverkan på världen. Karl den Store, även känd som Karl den store, skapade ett arv som är mycket hedrat än i dag.


Han ses som en av de största erövrarna någonsin på grund av territorier han erövrat, mångfalden han skapade och byggandet av ett av de största imperier som mänskligheten känner till. Sedan Roms fall har större delen av Europas kontinent inte styrts av någon, förrän Karl den Store kom med. Karl den Store var grundaren av det heliga romerska riket och var den enda personen som praktiskt taget ledde Europa ut ur den mörka medeltiden. Karl den Store föddes mellan och , och dog den 28 januari vid åldern. Prestationerna av Elizabeth I, Henrik IV, Ludvig XIII och Filip II visade alla sina förtjänster att anses vara stora härskare. De gjorde detta genom att ta sig an de utmaningar som ställdes för dem och lämna sina kungadömen bättre ställda än tidigare.


Även om de regerade under religionskrigen gjorde deras prestationer dem att sticka ut och tjäna titeln som en stor härskare. Nästa kejsare var Baburs son, Humayun, som regerade från till Humayun visade ingen relation till Babur på något sätt. Han var alkoholist och var beroende av opium. Det enda som Humayun använde för Indien var att han var far till Akbar, Indiens störste härskare. Akbar regerade från till , liksom sin farfar, tog han tronen i mycket ung ålder. Akbar den store In en pojke föddes till en opiumberoende far som hade förlorat nästan allt han hade ärvt från sin far. Det enda han behöll var hans namn, Barbars äldste son, Humayan. Barbar hade erövrat norra Indien och etablerade Mughalriket för islam.


Humayan kunde återta kontrollen över en liten del av det imperium som hans far byggde, och det skulle vara allt Akbar skulle behöva för att bli en av de största härskarna som Indien någonsin sett. Akbar som barn var en handfull. Den kulturella mångfalden förstärktes under hans regeringstid och därför njöt kejsaren till fullo av det fruktbara samlivet mellan medborgarna. För att bli ihågkommen som en potent och dominerande ledare av sin tid, instruerade Augustus att sätta upp två stora pelare i Rom och skrivas ner i böcker. Augustus lät observera mana mitten av papper och omsätta det i praktiken. I nästan all hans politik var hans främsta mål försoningspolitiken, religiös uppbyggnad och ekonomiska framsteg. Han som ledare hade ingen sida att favorisera. Som ett resultat ökade han medborgarnas patriotism och i processen ökade han sin egen popularitet bland nationen; en viktig aspekt av hans långvariga regeringstid.

No comments:

Post a Comment